dinsdag, februari 03, 2004

Microsoft en SCO omzeilen MyDoom

SCO en Microsoft hebben een alternatieve website geopend voor klanten, die door de 'denial of service'-aanval van het MyDoom-virus de reguliere site niet kunnen bereiken. De softwarebedrijven zijn het doelwit van de massale stroom berichtjes die het virus in korte tijd vanaf alle geïnfecteerde computers over internet zendt.

Zondag bleek de website van SCO al niet bestand tegen de stroom en was daardoor in praktijk onbereikbaar. Vandaag zou een B-variant van MyDoom zijn pijlen richten op de website van Microsoft. De sites zijn een belangrijke bron voor updates, bijvoorbeeld om een 'patch' op te halen voor een beveiligingslek dat Microsoft vandaag in zijn browser Internet Explorer heeft ontdekt.

Experts verwachten dat Microsoft kans heeft de dans te ontspringen. Er zijn minder computers besmet met MyDoom.B dan met de eerste versie van MyDoom die zich tegen SCO richtte. Bovendien zouden de website en achterliggende systemen van Microsoft beter bestand zijn tegen een vloedgolf aan informatieverzoeken.

De nieuwe website van Microsoft is http://information.microsoft.com. SCO heeft ook een alternatieve site ingericht met het adres http://www.thescogroup.com. (tdo)