woensdag, januari 19, 2005

Peter R. de Vries bestrijdt warez
Nieuwe campagne tegen illegale software


Begin februari start dit offensief, dat georganiseerd wordt door de NVPI (branche organisatie entertainment-industrie) en de BSA (Business Software Alliance).


In een persbericht met dramatische ondertoon schrijft de NVPI dat er actie moet worden ondernomen. "De industrie is het zat. Lang genoeg is er machteloos toegekeken hoe piraterij een miljoenenstrop creëerde voor softwareontwikkelaars, gameproducenten en winkeliers. De toekomst moet veilig gesteld worden, voor het te laat is", aldus de NVPI.


Uit onderzoek van de branchorganisatie blijkt dat er per jaar in Nederland 200 miljoen blanco cd's worden verkocht, waarvan tien procent gebruikt wordt voor het illegaal kopiëren van software en games. Meer dan de helft van alle jongeren in Europa tussen de 16 en 19 jaar zou volgens hetzelfde onderzoek zelfs betalen voor gekopieerde games.


Over de schade die ontstaat door het downloaden van illegale games en software wordt niet gesproken, maar meer details over het onderzoek zullen begin februari bekend worden gemaakt.


De antipiraterij-campagne wordt ondersteund door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij verzorgt een deel van de presentatie en speelt een rol in de commercials die in februari te zien zullen zijn.


Tegelijkertijd maakt de NVPI ook bekend dat er meer computergames zijn verkocht in het eerste halfjaar van 2004. Omdat de gemiddelde winkelverkoopprijs echter daalde, is er sprake van een omzetdaling van negen procent.