woensdag, november 17, 2004

Scholier verdacht van hacken e-mail Tonino

Den Haag, 7.43 uur - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft een 16-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de e-mailaccount van officier van justitie Tonino heeft gehackt. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) gisteren weten.

Fraudeofficier Tonino raakte in oktober in opspraak toen bekend werd dat hij een paar maanden eerder zijn computer bij het grofvuil had gezet. Daardoor kwam gevoelige en vertrouwelijke informatie op straat te liggen. Tonino legde zijn functie neer omdat hij vond dat zijn geloofwaardigheid was aangetast. Hij werkt nu in een andere functie bij het OM.

In een later stadium bleek dat de e-mailaccount van Tonino was gekraakt: een e-mailbericht van Tonino aan de Amsterdamse hoofdofficier De Wit verscheen op een website. Justitie denkt met de arrestatie van de 16-jarige de kraker van de account te pakken te hebben.

De jongen heeft bekend en is na verhoor naar huis gestuurd. Volgens het OM heeft hij zich de ernst van zijn handelingen niet gerealiseerd. Het is nog niet bekend, wanneer de scholier voor de kinderrechter moet verschijnen. (anp)