maandag, februari 14, 2005

Adware infecteert explorer.exe met virustechnieken

Virussen en adware zijn niet meer uit elkaar te houden, nu de nieuwste variant van het 'Bube'-virus zelfs explorer.exe infecteert om daarna adware en trojans te gaan downloaden. Op Viruslist lezen we dat de hoeveelheid gevallen waarin computers besmet raken met infectueuze adware steeds groter wordt. 'Bube.d' is op dit moment het zich snelst verspreidende stuk adware. Dat explorer.exe, als vitaal onderdeel van Windows, het doel is, maakt het verwijderen van het virus een stuk moeilijker. Het simpelweg de toegang weigeren tot het proces is namelijk niet meer mogelijk.

Virus - groene doodskopHet virus maakt het voor zichzelf ook een stuk gemakkelijker om de adware binnen te krijgen, het begint door de beveiligingsinstellingen een stuk omlaag te schroeven. Eerder schreven we al dat adware virusachtig gedrag leek te gaan vertonen door ook bestanden te infecteren die verder niets met de adware te maken hadden. Nu zelfs systeemprocessen aangevallen worden, lijkt de synthese tussen virussen en adware met 'Bube.d' compleet.

1 Comments:

At 2:58 p.m., Anonymous Anoniem said...

I too hate spyware and adware and am always searching for remove spyware adware related information. The more people around the world who become aware of remove spyware adware the better.

 

Een reactie posten

<< Home